Actueel

Nieuws

CRA Vastgoed en Wilma Wonen herontwikkelen HAVEP-terrein in Goirle Lokaal nieuws vrijdag 02 april 2021

CRA Vastgoed en Wilma Wonen herontwikkelen HAVEP-terrein in Goirle

Op 1 april 2021 hebben projectontwikkelaars CRA Vastgoed, een VB Groep onderneming uit Eindhoven en Wilma Wonen uit Utrecht een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van het HAVEP-terrein in Goirle.

De nieuwe wijk grenst straks aan natuurgebied Gorp & Roovert. Door de functies wonen, water, natuur, biodiversiteit en cultuurhistorie in samenhang te ontwikkelen, krijgt het gebied aan de Zuidrand van Goirle een compleet nieuwe impuls. De komende periode worden de woningen verder ontwikkeld om begin 2022 te kunnen starten met de verkoop.

Het ontwikkelen van deze historische locatie tot een nieuw duurzaam woongebied is CRA Vastgoed en Wilma Wonen op het lijf geschreven. Stefan Swinkels – CRA Vastgoed: "Als familiebedrijven zijn we ons ervan bewust dat we er niet zijn voor vandaag en onszelf, maar ook voor morgen en de generaties na ons. Het opnieuw betekenisvol maken van vastgoed en locaties die door de tijd heen hun functie hebben verloren blijkt onze groep uitstekend te liggen. Het vraagt om oprecht respect voor de historische betekenis ervan. Dat sluit naadloos aan bij onze normen en waarden als familiebedrijf".

Resultaat komt samen en dus gaat CRA Vastgoed voor echt partnerschap. Dat betekent dat we investeren in langdurige relaties. Zo herontwikkelden CRA Vastgoed en Wilma Wonen eerder al succesvol samen de terreinen van het voormalige Summa College en DOK 40 in Eindhoven. Ronald Tol - Wilma Wonen: "We vinden elkaar vooral in de manier waarop we willen samenwerken en hoe we met elkaar, onze medewerkers en relaties omgaan."

Een nieuwe overgang over de Ley Lokaal nieuws woensdag 24 maart 2021

Een nieuwe overgang over de Ley

GOIRLE – Zes ton zwaar, vier meter breed en met een overspanning van dertien meter lang is de brug over de Ley een imposant gevaarte. Gisterenmiddag werd deze onder toeziend oog van voorbijkomende wandelaars geplaatst bij de Watermolenstraat in Goirle.

Deze nieuwe overgang is gelegen in de tuin van de nieuwe, nog te realiseren woonwijk Land van Anna achter de fabrieken van Van Puijenbroek. In het gebied aan de Bergstraat in Goirle krijgt de natuur de vrije loop waar de meanderende Ley onderdeel van uit maakt. De nieuwe brug bestaand uit composiet, glasvezel en hars kan naar verwachting honderdvijftig jaar mee.

De realisatie van de tuin is begonnen Lokaal nieuws donderdag 04 maart 2021

De realisatie van de tuin is begonnen

GOIRLE – Op het Land van Anna wordt de natuur de baas: nog voordat er ook maar één steen is gelegd, is er al begonnen met de realisatie van de tuin op het HAVEP-terrein in Goirle. “Eindelijk een schop in de grond”, aldus Guus van Puijenbroek.

De realisatie van de nieuwe woonwijk met 180 huizen heeft twaalf jaar op zich laten wachten maar de start komt nu dan echter dichterbij. Het begin wordt gemaakt met maar liefst 10 hectare nieuwe natuur waarin de Leij weer gaat meanderen. Op het Land van Anna wordt, uitgedrukt in vierkante meters, meer natuur en water gerealiseerd dan bebouwing en verharding.

“Op deze plek is woningbouw eigenlijk veel logischer” zegt Van Puijenbroek, “vlak bij het centrum en tegen de natuur aan. In de wijk is wel veel aandacht voor de historie van het bedrijf. Dat gevoel willen we heel duidelijk terug laten komen. Met oude foto’s van de fabriek op de gevels, met rozetramen van gietijzer en de oude structuur van de fabrieksstraten die terugkomen.” 

VP Capital werk samen met Wilma Wonen Lokaal nieuws donderdag 18 februari 2021

VP Capital werk samen met Wilma Wonen

In het voorjaar van 2022 zal worden gestart met de realisatie van een nieuwe woonwijk op het HAVEP terrein van de familie van Puijenbroek. Vlakbij de dorpskern van Goirle zullen ruim 180 woningen worden gebouwd. In de wijk zal een mix van woningtypes komen. Naast 143 koopwoningen in het midden en hoger segment worden er 42 sociale woningen gerealiseerd. VP Capital en Wilma Wonen hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De ideeën voor de herontwikkelingen zijn zo’n 12 jaar geleden ontstaan. De uitgebreide voorbereiding en overleg met de diverse betrokkenen heeft geresulteerd in een herinrichting van het gebied aan de Zuidrand van Goirle waarbij een impuls wordt gegeven door de functies wonen, water, natuur, biodiversiteit en cultuurhistorie in samenhang te ontwikkelen.  De wijk zal grenzen aan het natuurgebied Gorp & Roovert. Op dit moment wordt de Ley verlegd en wordt er gewerkt aan het kwalitatief hoogwaardige en versterkte natuur- en waterbergingsgebied Beekdal Nieuwe Ley. Eind dit jaar zal dit nieuwe recreatieve gebied klaar zijn.

HAVEP zal eind dit jaar verhuizen naar een nieuw circulair gebouw in Goirle. Het industrieel erfgoed aan de Watermolenstraat zal worden geïntegreerd in de woonwijk.

Bij de ontwikkeling van de woonwijk en inrichting van het Beekdal is nauw samengewerkt met de gemeente Goirle, Waterschap De Dommel, provincie Brabant, Brabants Landschap en de stichting Biodiversiteit Goirle en Riel.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Goirle.

Aanmelden